Načini korišćenja Moto D Web Kupovine

1. Budite slobodni da nas kontaktirate na jedan od naši telefona koje smo naveli u kontakt stranici.  (U toku radnog vremena omogućen je Viber )

2. Imate upit? Pošaljite nam slobodno pitanje na jednu od naših adresa :

  • sms 
  • email adresa: prodaja@moto-d.net
  • dostupni smo i na našoj FB stranici, pa nam i tamo možete pisati ili biti uvek u toku sa novostima

3. Kupovina putem sajta www.moto-d.net je veoma jednostavna. Izaberite artikle koje želite i sledite link KORPA. Unesite svoje lične podatke i pošaljite nam porudžbinu. U slučaju trenutne nemogućnosti u isporuci traženog dela ili moguće zamene drugim proizvođačem, bićete kontaktirani radi dogovora.

4. Prilikom praćenja procesa kupovine na našoj web stranici, na samom kraju poručivanja će biti jasno istaknuto polje za upis Vaših ličnih podataka, popunite ih i bićete u našoj bazi podataka za sve naredne ponude i pogodnosti koje stičete kao naš verni kupac.

5. Robu poručenu putem našeg sajta www.moto-d.net plaćate pouzećem, odnosno plaćate gotovinom kuriru tražene brze pošte prilikom isporuke (važi za fizička lica). Pravna lica imaju mogućnost plaćanja robe putem predračuna/računa.

6. Plaćanje robe kupljene u našem maloprodajnom objektu, moguće je izvršiti gotovinom. Plaćanje putem web shopa, kao i u maloprodajnim objektima, obavlja se isključivo u zvaničnoj valuti Republike Srbije (RSD).

7. Posetite nas lično u našoj prodavnici  :  Sombor,Beogradska 1

8. NAPOMENA: Proizvodi,njihovi opisi, slike, cene i informacije o njihovoj raspoloživosti mogu odudarati od stvarnog stanja. Ograđujemo se od eventualnih, različitosti od stvarnog stanja izgleda, cene i dostupnosti artikala koji se mogu eventualno pronaći na našem web shopu.

9. Robu Vam možemo poslati kurirskom službom Aks, Bex,Postexpress,  … platite kuriru pouzećem kada preuzmete paket. Cena dostave može da varira zbog težine paketa od 180din(do 1kg) + svaki kilogram 20din(primer je informativan za Aks express sa kojima prvenstveno šaljemo robu). Troškove dostave kurirske službe snosi kupac.Ukoliko želite neku drugu kurirsku službu,a da to nije Aks express morate nam odmah naznačiti.Rok za dostavu 24h-48h.

Politika Privatnosti

Moto D  privatnost korisnika shvatam veoma ozbiljno. Zbog toga što prikupljamo različite vrste informacija o posetiocima želimo da razumete uslove pod kojima snimamo, čuvamo i koristimo vaše podatke. Politika privatnosti koja je pred Vama opisuje informacije koje prikupljamo, kako ih koristimo i kako ih menjamo. Ova politika privatnosti punovažna je u okviru celog web sajta www.moto-d.net .

Informacije koje prikupljamo

Prilikom prikupljanja ličnih informacija od strane korisnika, naš primarni cilj je da Vam omogućimo najbolje i najefikasnije sadržaje i servise. Za neke od servisa u okviru sajta potrebno je dostaviti nam lične informacije u cilju funkcionisanja servisa. Ovde spadaju informacije za učestvovanje u promocijama ili takmičenjima, kao i prijave na e-mail newsletter.

Prikupljanje informacija

Kada pregledate stranice na adresi www.moto-d.net, a niste se registrovali, to činite anonimno. Tom prilikom ne prikupljamo Vaše lične informacije, kao što su ime i prezime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa. Međutim, naš softver koristi tzv. kolačiće (cookies) za prikupljanje informacija o načinu korišćenja svojih internet stranica. Na grupnoj osnovi se prikupljaju i prate informacije o serveru na koji je priključen Vaš računar, vrsti vašeg internet pretraživača (npr. Firefox ili Internet Explorer) i o tome jeste li učestvovali u anketi. Ove informacije se koriste za ograničavanje glasanja samo jednom sa iste IP adrese.

Registracija za online proizvode i usluge

Kako bismo Vam mogli pružiti određeni proizvod ili uslugu online, verovatno ćemo od vas zatražiti da nam dobrovoljno date neke lične informacije, uključujući i e-mail adresu ili broj telefona za moguću korespondenciju, učestvovanje u online anketama ili primanje obaveštenja o novim proizvodima.

Upotreba informacija

Nije isključeno da ćemo iskoristiti informacije koje ste nam dali da bismo Vam pružili neku uslugu, izmerili interesovanje klijenata za različite usluge i obavestili Vas o novim proizvodima /ili uslugama. Ukoliko ste se prijavili na našu listu novosti, postoji mogućnost da ćemo Vam u određenom vremenskom periodu slati email-ove. Takve se ponude mogu utemeljiti na informacijama koje ste nam poslali tokom svoje prve komunikacije sa nama, na anketama, na informacijama koje mogu ukazati na potrošačke sklonosti ili stil života, kao i na informacijama dostupnim iz spoljnih izvora, kao što su trgovci i marketinške organizacije. Molimo da primite k znanju da Vašu e-mail adresu ne razmenjujemo sa svojim poslovnim partnerima. Imajte na umu da je moguće, ako iskoristite neku ponudu poslovnog partnera i postanete njegov klijent, da će Vam oni nezavisno od nas slati ponude. U tom slučaju ćete ih posebno morati obavestiti ako ubuduće ne želite primati njihove ponude. Naš je cilj slati ponude za koje verujemo da su klijentima relevantne i vredne. U svakom trenutku možete se sami odjaviti sa newsletter liste klikom na link koji postoji u svakoj poruci poslatoj od strane našeg tima zaduženog za newsletter.

Deca

Mi ne koristimo web stranicu www.moto-d.net  za namerno prikupljanje podataka od dece ispod 14 godina, niti za prodaju proizvoda i/ili usluga istima.

Povezane internet stranice

Morate biti svesni da druge web stranice do kojih možete doći koristeći link na našoj web stranici www.moto-d.net mogu sadržati odredbe o zaštiti privatnosti koje se razlikuju od ovde navedenih odredbi.

Izmene Izjave o privatnosti na Interent stranici www.moto-d.net
Sve izmene naše izjave o privatnosti biće blagovremeno objavljene na ovoj stranici, kako biste bili u potpunosti obavešteni o zaštiti privatnosti koju nudimo i mogućnostima odabira koje su Vam na raspolaganju u pogledu našeg korišćenja ličnih informacija za marketinške svrhe.

Reklamacije

Svaki kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora o kupovini iz bilo kog razloga u roku od 14 dana od dana prijema pošiljke. Jedini preduslov je da roba nije korišćena i da je originalno zapakovana i vraćena u pakovanju u kom je isporučena i sa fiskalnim računom i zapisnikom koji dobijate uz svaku pošiljku.

Kao prodavac dužni smo da potrošaču izdamo pisanu potvrdu ili elektronskim putem potvrdimo prijem reklamacije,odnosno saopštimo broj pod kojim je zavedena njegova reklamacija u evidenciji primljenih reklamacija.

MOTO D  je odgovoran za nesaobraznost ugovoru koja se pojavi u roku od 2 (dve) godine, od dana prelaska rizika na kupca. Ako nesaobraznost nastane u roku od 6 (šest) meseci od dana prelaska rizika na kupca, pretpostavlja se da je nesaobraznost postojala u trenutku prelaska rizika, osim ako je to u suprotnosti sa prirodom robe i prirodom određene nesaobraznosti. Kod prodaje polovne robe (OUTLET), prodavac odgovara za nesaobraznost robe u roku od 1 (jedne) godine.

Saobraznost ne pokriva nedostatke, oštećenja i kvarove nastale nepravilnim i nestručnim rukovanjem proizvodom. U nepravilno rukovanje su uključeni i propusti prilikom montiranja rezervnog dela. Pravo na saobraznost kupac gubi i u slučaju neovlašćenog popravljanja proizvoda, kao i popravljanjem od strane trećeg lica koje nije ovlašćeno od strane Prodavca ili proizvođača.

Vaš zahtev za reklamacijom biće uzet u razmatranje u najkraćem mogućem vremenskom periodu i odgovor ćete dobiti pisanim ili elektronskim putem od službe za reklamacije, najkasnije u roku od 8 (osam) dana od dana podnošenja zahteva. Odgovor na reklamaciju mora da sadrži odluku da li se uvažava reklamacija ili ne, kao i obrazloženje, konkretan predlog i rok za rešavanje. Rok ne može da bude duži od 30 dana, od dana podnošenja reklamacije.

Troškovi slanja prilikom vraćanja se računaju na osnovu veličine i mase paketa koji kupac vraća po cenovniku kurirske službe po kojoj se šalje. Trošak transporta prilikom povrata ili zamene robe snosi kupac.

Reklamaciju možete prijaviti lično/pismom na adresi Beogradska 1,Sombor ; putem mejla prodaja@moto-d.net ; telefonom na 025/422-769 ili 063/73-44-795

Otklanjane nesaobraznosti posle isteka zakonskog roka

Posle isteka zakonskog rokasaobraznosti robe (2 godine),potrošač je sam odgovoran za slanje robe u servis.U tom slučaju samo on snosi troškove slanja i primanja robe i troškove popravke.Spisak servisa isporučuje se zajedno sa dokumentacijom koja ide uz robu a pojedini proizvođači daju samo podatke o centralnom ovlašćenom servisu koji kupca dalje preusmerava na njemu najbliži ovlašćeni servis.MOTO D će rado izaći u susret potrošačima i pomoći im oko informacija o dostupnim servisima posle isteka zakonskog perioda saobraznosti.

Reklamacija oštećenog paketa 

Ukoliko vam je pošiljka stigla oštećena, potrebno je da odmah od kurira tražite da napravi reklamacioni zapisnik. Na osnovu njega ostvarujete pravo na refundaciju štete od strane kurirske službe. Ako je paket fizički oštećen, pred kurirom ga otvorite i slikajte ga, da bi imali nepobitan dokaz o oštećenju robe. U slučaju da se kurir protivi, pozovite nas, a mi ćemo odmah kontaktirati centralu kurirske službe. Nakon što utvrdite da je roba oštećena, neophodno je da vam kurir popuni i ostavi Zapisnik o oštećenju robe, jer je zapisnik jedini validan dokument pomoću koga možemo da potražujemo refundaciju novca za oštećenu robu. Sva roba koja izlazi iz našeg magacina je uredno i propisno spakovana u odgovarajuće pakete, a paketi su obeleženi odgovarajućim nalepnicama kako bi se sa paketima dalje, u centrima kurirskih službi, pravilno rukovalo.

Pravo na odustanak od ugovora

Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana, od dana zaključenja ugovora o kupovini, bez navođenja razloga i dodatnih troškova. Prilikom povraćaja kupljenih proizvoda neophodno je vratiti ih u ispravnom i nekorišćenom stanju, sa fiskalnim računom i svom pratećom dokumentacijom, uredno popunjenim zapisnikom koju dobijate uz svaku pošiljku (Obrazac o odustanku). Direktne troškove vraćanja robe u slučaju odustanka od porudžbenice snosi MOTO D. U slučaju jednostranog raskida ugovora od strane kupca, MOTO D će po prijemu vraćene robe, a nakon konstatacije komisije da je roba vraćena u nekorišćenom stanju i bez oštećenja, bez odlaganja izvršiti povrat sredstava kupcu.Ovo pravo od odustanka od ugovora se NE odnosi na kupovinu u maloprodajnim objektima, s obzirom da to nije kupovina na daljinu i izvan poslovnih prostorija.

U slučaju da se radi povrat novca usled uvažene reklamacije u garantnom roku i/ili raskida ugovora od strane kupca u propisanom roku, potrebno je da nam kupac dostavi broj svog tekućeg računa u banci ili pošti i sredstva vraćamo na njegov račun.