Naša adresa veb mesta je: https://moto-d.net.

Koje lične podatke skupljamo i zašto ih skupljamo

Komentari

Kada posetioci ostave komentare na veb mestu, skupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare kao i IP adresu posetioca i nisku user agent njegovog pregledača veba za pomoć u otkrivanju nepoželjnog.

Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša slika profila je vidljiva javnosti u smislu vašeg komentara.

Sadržaj

Ukoliko otpremate slike na veb mesto, trebalo bi da izbegavate otpremanje slika sa ugnežđenim podacima lokacije (EXIF GPS). Posetioci veb mesta mogu da preuzmu i izvuku podatke o lokaciji sa slika sa veb mesta.

Obrasci za kontaktiranje

Kolačići

Ukoliko ostavite komentar na našem veb mestu, možete se izuzeti od snimanja svog imena, adrese e-pošte i veb mesta u kolačićima. Oni su zbog vaše udobnosti tako da ne morate da ponovo popunjavate svoje detalje kada ostavite drugi komentar. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ukoliko posetite našu stranicu za prijavljivanje, postavićemo privremeni kolačić za određivanje da li vaš pregledač veba prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se nakon vašeg zatvaranja pregledača veba.

Kada se prijavite, takođe ćemo postaviti nekoliko kolačića da bismo sačuvali vaše informacije prijavljivanja i vaše izbore prikaza ekrana. Kolačići prijavljivanja traju dva dana, a kolačići mogućnosti ekrana traju godinu dana. Ukoliko izaberete „Zapamti me“, vaša prijava će trajati dve sedmice. Ukoliko se odjavite sa svog naloga, kolačići prijavljivanja biće uklonjeni.

Kada uredite ili objavite članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pregledaču veba. Ovaj kolačić ne uključuje lične podatke i samo određuje ID članka koji uređujete. Ističe nakon jednog dana.

Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta

Članci na ovom veb mestu mogu da sadrže ugnežđeni sadržaj (npr. video snimke, slike, članke, itd). Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta se ponaša na potpuno isti način kao da je vaš posetilac posetio drugo veb mesto.

Ta veb mesta mogu da prikupe podatke o vama, koriste kolačiće, ugnezde dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju vašu interakciju sa tim ugnežđenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugnežđenim sadržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na to veb mesto.

Analitika

Sa kim delimo vaše podatke

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ukoliko ostavite komentar, taj komentar i njegovi meta podaci se čuvaju neograničeno. Ovo je zato da bismo prepoznali i automatski odobrili sve komentare koje uslede umesti da ih držimo u redu za pregled.

Za korisnike koji se registruju na naše veb mesti (ukoliko ih ima), takođe čuvamo lične informacije koje dostave u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu da vide, urede ili obrišu svoje lične podatke bilo kada (izuzev što ne mogu da promene svoje korisničko ime). Upravnici veb mesta takođe mogu da vide i urede te informacije.

Koja prava imate u odnosu na vaše podatke

Ukoliko imate nalog na ovom veb mestu, ili ste ostavili komentare, možete da zahtevate da primite datoteku sa izvezenim ličnim podacima koje držimo o vama uključujući bilo koje podatke koje ste nam dostavili. Takođe možete da zahtevate da obrišemo bilo koje lične podatke koje držimo o vama. To ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni da držimo zbog administrativnih, pravnih ili bezbedonosnih razloga.

Gde šaljemo vaše podatke

Komentari posetioca mogu da budu provereni kroz uslugu automatskog prepoznavanja nepoželjnih.

Vaše informacije za kontaktiranje

Ukoliko imate bilo kakvih nejasnoća u vezi naše politike poslovanja ili pak drugo pitanje, slboodno nas kontaktirajte na sledeću email poštu prodaja@moto-d.net

Dodatne informacije

Za prikupljanje podataka koji nam pomažu da personalizujemo vašu upotrebu naših veb lokacija i mobilnih aplikacija koristimo kolačiće i druge alate za prikupljanje podataka, poput veb-svetionika. Takođe radimo sa raznim oglašivačima, oglašivačkim mrežama, reklamnim serverima i analitičkim kompanijama (u daljem tekstu „Oglasni partneri“), koje koriste različite tehnologije, uključujući kolačiće, za prikupljanje podataka o vašoj upotrebi Usluga, kao što su stranice koje posetili i oglase koje ste pregledali ili kliknuli na njih, tako da vam mi i naši partneri za oglase isporučujemo oglase na osnovu vaših interesovanja i aktivnosti na mreži.

  1. Informacije o kolačićima

Kolačići su datoteke podataka koje se čuvaju u vašem pregledaču kada komunicirate sa veb lokacijom. Ove datoteke podataka omogućavaju veb lokaciji da se priseti važnih informacija o vašoj poseti i pomažu vam da poboljšate svoje iskustvo.

Korišćenjem ove tehnologije možemo olakšati posetiocima registraciju za račune, naručivanje proizvoda, ulazak i učešće u nagradnim igrama i takmičenjima i pružanje drugih funkcija na našim veb lokacijama, poput prikazivanja oglasa na osnovu vaših interesovanja ili istorije pregledanja. Za sajtove koji dozvoljavaju kupovinu na mreži koristimo kolačiće za pamćenje i obradu predmeta u vašoj korpi.

Takođe koristimo kolačiće za prikupljanje podataka o tome koji uređaj i pregledač koristite za pristup našim veb lokacijama, tako da možemo optimizirati vaš pristup i kontinuirano poboljšavati funkcionalnost. Na primer, prikupljamo informacije o tipu vašeg pregledača i operativnom sistemu, imenu domena vašeg dobavljača Internet usluga, veb lokacijama koje posećujete pre i posle posete našim veb lokacijama, stranicama koje ste gledali i aktivnostima na našim veb lokacijama i oglasima koje ste pregledali ili kliknuli na njih .

Takođe vodimo zbirnu statistiku o posetiocima naših veb lokacija kako bi nam pomogli da neprestano poboljšavamo način na koji isporučujemo naš sadržaj na mreži. Na primer, možemo da utvrdimo da li više posetilaca više voli određene funkcije ili stranice od drugih, što nam pomaže da naše veb lokacije ostane sveže i zanimljivo našim članovima i kupcima.

  1. Vrste kolačića koje koristimo

Koristimo nekoliko različitih vrsta kolačića:

Potrebni kolačići:

Strogo neophodni kolačići su kolačići koje moramo koristiti za rad naših veb lokacija. Bez njih, na primer, ne biste mogli da se registrujete ili prijavite ni za jednu uslugu koju bismo mogli da ponudimo.

Funkcionalni kolačići:

Analitički kolačići ili kolačići za performanse omogućavaju nam da prepoznamo i prebrojimo broj posetilaca i da vidimo kako se posetioci kreću po našim veb lokacijama. To nam pomaže da poboljšamo način rada naših veb lokacija, na primer tako što osiguravamo da korisnici lako pronalaze ono što traže i da ne nailaze na tehničke greške.

Funkcionalni kolačići su kolačići koje koristimo da bismo vas prepoznali kada se vratite na naše veb stranice. Korišćenje kolačića ovog karaktera omogućava nam da personalizujemo naš sadržaj za vas i zapamtimo vaše želje.

Reklamni kolačići:

Kolačići za ciljanje beleže vašu posetu našim veb lokacijama, stranice koje ste posetili i linkove koje ste pratili. Korišćenje kolačića ovog karaktera pomaže nama i našim partnerima za oglase da isporučujemo oglase ili poruke koje su relevantne za vas i vaša interesovanja.

U ove svrhe takođe možemo podeliti ove podatke sa trećim licima. Na primer, ovi kolačići nam omogućavaju da identifikujemo i šaljemo vam poruke o stvarima koje ste ostavili u vašoj korpi i dajemo druge preporuke za kupovinu.

Kolačići za interakciju su kolačići koje koristimo jer nas zanima vaše mišljenje o našem brendu i našim proizvodima i uslugama. Ovi kolačići nam omogućavaju komunikaciju. Na primer, ovi kolačići vam omogućavaju da nas „lajkujete“ ili preporučite na društvenim mrežama. Ovi kolačići za interakciju na društvenim mrežama mogu prikupljati informacije o vašoj poseti iako sa njima ne komunicirate.

  1. Kako koristimo veb svetionike

Neke naše veb lokacije i Usluge, poput ažuriranja e-pošte, mogu sadržati elektronske slike nazvane „veb svetionici“. Ponekad ljudi nazivaju veb-svetionike GIF-ovima od jednog piksela, jasnim GIF-ovima ili oznakama piksela.

Veb svetionici nam omogućavaju da brojimo posetioce koji su pregledali sadržaj na veb lokacijama ili stranicama. U promotivnim porukama e-pošte i biltenima, veb svetionici nam omogućavaju da izbrojimo koliko ih je pretplatnika pročitalo. Takođe nam omogućavaju da razvijemo statističke informacije o

aktivnosti i funkcije koje najviše zanimaju naše članove i kupce kako bismo mogli da pružimo personalizovaniji sadržaj. Ne koristimo veb svetionike za pristup vašim Ličnim podacima bez vašeg pristanka.

  1. Dozvoljavamo kolačiće nezavisnih proizvođača

Trećim licima možemo dozvoliti upotrebu kolačića i oglašavanje na našim Uslugama. Ne kontrolišemo kolačiće trećih lica. Postoje besplatni programi koje možete preuzeti iz renomiranih izvora koji vam omogućavaju da podesite svoje želje i blokirate veliku većinu nezavisnih kolačića.

5.

Kako se bavimo oglašavanjem na mreži

Prikazujemo oglase na veb lokacijama i mobilnim aplikacijama koje posedujemo i kojima upravljamo. Preko naših partnera za oglašavanje, takođe prikazujemo oglase za povezane kompanije na veb lokacijama i mobilnim aplikacijama trećih lica.

Kada posetite neku od naših veb lokacija ili pregledate oglase koje mi ili naši partneri za oglase poslužujemo negde drugde na vebu, možda ćete videti različite vrste oglasa, poput teksta pored rezultata pretrage ili video zapisa na veb stranicama. Ovi oglasi se ponekad zasnivaju na sadržaju stranica na kojima se pojavljuju.

U drugim slučajevima se generišu kada naši partneri za oglase podudaraju oglas sa vašim interesovanjima, kao što se zaključuje iz vaših aktivnosti na mreži. Ovo je poznato kao oglašavanje zasnovano na interesovanjima. Cilj je da vam prikažemo oglase koji će vas najviše zanimati.

Da bismo postigli ovaj cilj, mi i neki od partnera za oglašavanje koristimo tehnologije poput kolačića i veb-svetionika za prikupljanje podataka o vašoj interakciji sa našim Uslugama i drugim veb lokacijama trećih strana. Podaci na mreži se obično agregiraju sa ostalim podacima da bi se stvorili segmenti – grupe korisnika i određene kategorije opšteg interesa koje su naši oglašavački partneri zaključili na osnovu različitih faktora (na primer, „ljubitelj sporta“).

Podaci na mreži mogu sadržati informacije o:

  1. veb stranice, aplikacije, proizvodi i usluge koje pregledate i veze na koje kliknete prilikom korišćenja naših veb lokacija i usluga, kao i veb lokacija nezavisnih proizvođača;naše e-adrese koje pregledate i veze na koje kliknete u toj e-pošti;
  2. da li gledate ili kliknete na oglase koji su vam prikazani;demografski podaci ili podaci o interesima, uključujući opšti geografski položaj;podaci o kupovini van mreže koji se mogu kombinovati sa podacima na mreži kako bi se stvorio bolji profil u vezi sa vašim interesovanjima ili preferencama za kupovinu; i
  3. termine za pretragu koje ste uneli kada koristite određene usluge pretraživanja.

Mi i naši partneri za oglase koristimo ove mrežne podatke za prikazivanje oglasa na mreži koji zanimaju publiku sa kojom komuniciramo, uključujući i vas. Pored toga, naši partneri za oglase koriste ove mrežne podatke u razne druge svrhe, uključujući: (a) zajedno sa oglašavanjem koje se pojavljuje na našoj veb lokaciji ili drugim veb lokacijama; (b) da izveštavaju o saobraćaju na veb lokacijama, statistikama, podacima o oglasima i drugim interakcijama sa oglasima i veb lokacijama koje ih opslužuju; i (c) za merenje efikasnosti veb-zasnovanih i e-mail oglasa.

Kako štitimo vaše podatke

Isključivanje kolačića i oglasa zasnovanih na interesovanjima

Kao korisnik naših servisa, imate nekoliko načina na koje možete da nam saopštite svoje postavke privatnosti.

a. Podešavanje pretraživača da odbija kolačiće. Ako ne želite kolačiće, možete da podesite računar da (a) vas upozorava svaki put kada neko šalje kolačić; ili (b) isključite sve kolačiće (osim Flash kolačića) putem svog pregledača. Imajte na umu da ako ne prihvatite kolačiće, neke funkcije ili aktivnosti možda vam neće biti dostupne. Na primer, možda nećete moći da dovršite transakciju.

b. Isključivanje oglašavanja zasnovanog na interesovanjima. Očekujemo da se oglasi koje postavljamo na mreži koristeći podatke zasnovane na interesovanjima isporučuju sa poboljšanim obaveštenjem koje zahtevaju ti principi.

v. Isključivanje oglašavanja zasnovanog na interesovanjima na vašem mobilnom uređaju. Za većinu mobilnih uređaja možete kontrolisati oglase zasnovane na interesovanjima koje vidite na dva različita načina: (1) promenom podešavanja privatnosti samog uređaja; i (2) promena podešavanja privatnosti vašeg pregledača. Na primer, iOS uređaji verzije 6 i novije verzije sadrže Apple-ov identifikator oglašavanja, koji vam omogućava da „Ograničite praćenje oglasa“ tako što ćete otići u podešavanja uređaja u okviru „Privatnost“, a zatim „Oglašavanje“. Takođe možete da izmenite postavke pregledača, kao što je Safari, tako što ćete otići na podešavanja

tog pregledača i u okviru „Privatnost i bezbednost“ izaberite „Ne prati“. Pored toga, možete da kliknete na vezu Izbori oglasa da biste se odjavili. Pored toga, imajte na umu da ako na svom uređaju koristite softver za blokiranje oglasa, ovo može ometati određene funkcije i prouzrokovati prekid rada usluge.

Deca

Mi ne prikupljamo svesno lične podatke od dece mlađe od 13 godina. Ako saznate da nam je dete dalo lične podatke bez pristanka roditelja, kontaktirajte nas putem našeg tima za podršku. Ako saznamo da nam je dete mlađe od 13 godina obezbedilo lične podatke bez pristanka roditelja, preduzećemo korake za uklanjanje informacija i ukidanje detetovog računa.

Od kojih trećih strana primamo podatke

Upozorenje, mi nismo vlasnici servisa trećih strana i sa te tačke gledišta, mi ne možemo da garantujemo da vaši podaci neće doći do nas, ako ste kojim slučajem na nekom web mestu, socijalnim mrežama korisnika ili trećim mestima posetili naš veb sajt. Savetujemo Vas da pre korišćenja nekog servisa pročitate politiku poslovanja svake stranice kojoj pristupate.

Zahtevi za obelodanjivanjem regulisane industrije

Ukoliko ste član regulisane industrije ili ste subjekat dodatnih zakona o privatnosti, možda ćete biti obavezni da ovde obelodanite te informacije.

Kontakt

Ako imate bilo kakvih pitanja, komentara ili nedoumica u vezi sa načinom na koji rukujemo vašim ličnim podacima, možete nas kontaktirati putem našeg korisničkog tima:

email: prodaja@moto-d.net

adresa: Beogradska 1, 25000 Sombor

kontakt telefon: 063 73 44 795