Motociklističke priče

Stabilizator goriva – priprema motora za zimu

Polako se približavaju hladniji meseci i nažalost za neke vozače je došlo vreme da parkiraju svoje motore i da čekaju toplije dane. Postoji par stvari na koje treba da obratite pažnju pri ostavljanju motora u zimski san. Ovom prilikom pišemo o očuvanju oktanske vrednosti goriva u rezervoaru.

Ipone stabilizator goriva predstavlja dodatak benzinu, koji je namenski razvijen da sačuva oktansku vrednost goriva kada se vozilo ne koristi duži vremenski period ili u slučaju da gorivo mora ostati duže u rezervoaru.

Osobine stabilizatora za gorivo:

– Čuva gorivo čak 24 meseca,
– Sprečava stvaranje taloga i naslaga u rezervoaru, crevima i filteru goriva,
– Štiti sistem za gorivo od korozije
– Olakšava pokretanje motora nakon dužeg stajanja.

Preporučuje se za motocikle, skutere, skutere na vodi, vanbrodske motore, kao i za motorne sanke, agregate, vodene pumpe i ostale mašine.

Kompatibilan je kako za dvotaktne, tako i za četvorotakne motore.

Kako se koristi ipone stabilizator goriva?

Sve što je potrebno da uradite jeste da sipate stabilizator u rezervoar pa tek onda naspite gorivo.

Razmera stabilizatora jeste 1ml na 1L benzina. Kako bi vam olakšali doziranje i sipanje, Ipone je dizajnirao bočicu sa dozerom.

Nakon što sipate stabilizator i benzin, potrebno je da ostavite motor da radi 10 minuta u leru, kako bi se aditiv ravnomerno rasporedio po celom sistemu i time obezbedio optimalnu zaštitu u narednom periodu mirovaja.

Kratki opis proizvoda od strane proizvođača:
Namenski razvijen da sačuva oktansku vrednost goriva kada se vozilo ne koristi duže vreme ili kada gorivo mora ostati u rezervoaru duži vremenski period. Ipone stabilizator čuva gorivo 24 meseca, sprečava stvaranje taloga u rezervoaru i filteru goriva, štiti sistem za gorivo od korozije, formira zaštitni sloj na ventilima i sedištima ventila, olakšava pokretanje agregata posle dužeg stajanja. Kompatibilan je za 2T i 4T agregate. Preporučuje se za motocikle, skutere, skutere na vodi, vanbrodske motore, motorne sanke … .Uputstvo za upotrebu:Sipajte stabilizator goriva u rezervoar pa tek onda naspite gorivo, 1ml stabilizatora je dovoljan za 1 l benzina. Radi lakše upotrebe bočica je opremljena dozerom. Nakon dodavanja aditiva potrebno je agregat ostaviti da radi 10 min kako bi se aditiv ravnomerno rasporedio po celom sistemu i obezbedio optimalnu zaštitu u narednom periodu mirovanja.