Motociklističke priče

Pinlock Sistem, kako se postavlja i za šta služi?

pinlock sistem

Pinlock sistem je sistem koji sprečava magljenje vizira. Sigurno vam se mnogo puta desilo da vam se vizir magli od sopstvenog daha i da vas ometa prilikom vožnje, upravo to će sprečiti pinlock sistem. Pinlock funkcioniše tako što stvara mali prostor između vizira i pinlock-a koji je ispunjen vazduhom. Vazduh je jedan od najboljih izolatora, on pravi balans izmedju spoljne temperature i temperature unutar kacige. Na taj način sprečava kondenz i stvaranje sitnih kapljica vode na viziru.

Kako se montira pinlock sistem?

Neke kacige dolaze u paketu sa pinlock sistemom, a neke imaju samo pripremu za pinlock sistem, pa je za njih potrebno dodatno kupiti pinlock. Važno je napomenuti da svaka kaciga ima svoj model pinlocka. Priprema za pinlock se može videti sa strane u vidu rupica ili zakački. Prvo što treba da uradite je da skinete vaš vizir sa kacige. Svaka kaciga ima svoj sistem za skidanje vizira koji ne bi trebao da je posebno komplikovan.

Sada kada smo skinuli vizir sa kacige neophodno je pripremiti vizir za montiranje pinlocka, odnosno potrebno je prebrisati kacigu kako bi se pinlock što bolje priljubio uz vizir.

Sada kada smo pripremili vizir spremni smo za montiranje. Uzmite vaš pinlock, preko pinlocka se nalazi folija, to je strana koja se postavlja suprotno od vizIra, dok strana na kojoj se po rubu nalazi silikonska izbočina ide direkno na vizir. Upravo ona će stvoriti taj prostor ispunjen vazduhom. Za početak je neophodno povući samo krajeve folije kako bismo oslobodili deo pinlocka koji se kači za kacigu.

Pinlock sistem se postavlja tako što zakačimo prvo jednu stranu, a zatim drugu stranu pinlocka. Nakon toga blagim pritiskom priljubimo celu površinu pinlocka za kacigu. Zatim uklonimo foliju sa pinlocka. Kao poslednji korak neophodno je fleksovati vizir kako bi pinlock pravilno nalegao na vizir.

Kao potvrdu da smo ispravno namontirali pinlock dovoljno je da prodjemo dahom po ivici našeg vizira gde će se tačno ocrtati ivica pinlocka koja će ostati nezamagljena.
Ako je provera prošla uspešno spremni ste da vratite vaš vizir na kacigu.

Cena pinlock sistema je oko 30e
Pogledajte našu ponudu:

– Moto kacige
– Viziri za kacige


Ovde možete pogledati i video koji će vam sigurno pomoći ako do sada nista nikada montirali pinlock sistem: